EMDR-therapie in Tiel

Ben je op zoek naar effectieve hulp bij het verwerken van traumatische ervaringen? Bij Praktijk NiCoaching, Nicole van Nieuwenhuijsen, bieden we gespecialiseerde EMDR-therapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) in Tiel en omgeving. We begrijpen hoe belastend traumatische herinneringen kunnen zijn en willen je op weg helpen als het niet lukt om een heftige gebeurtenis goed te verwerken.

eye 5248678 1280

Wat is EMDR?

EMDR, Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een therapievorm die specifiek is ontwikkeld voor mensen die worstelen met (ernstige) traumatische ervaringen. Deze herinneringen kunnen samen gaan met intense emoties, levendige beelden en fysieke lasten en heftige reacties, waardoor ze een blijvende impact op jouw leven kunnen hebben en je omgeving. EMDR therapie richt zich op het verwerken van deze traumatische herinneringen door middel van gecontroleerde oogbewegingen, waardoor de emotionele lading geleidelijk afneemt en de trauma of herinneringen minder belastend worden.

Wanneer EMDR-therapie?

EMDR therapie is geschikt voor mensen die vastlopen in de verwerking van (heftige) traumatische ervaringen, ongeacht wat de ernst van het trauma is. Als je merkt dat je worstelt met angsten, paniekaanvallen, depressieve gevoelens, of andere onverklaarbare emoties als gevolg van een traumatische gebeurtenis, kan EMDR-therapie een goede en effectieve behandelingsmethode zijn. Ons doel is om jou te helpen deze klachten te verminderen of verwerken, zodat je weer grip krijgt op jouw leven en gezondheid.

picture 1600 1
pexels shvets production 7176319

Toepassingen van EMDR-therapie

Angsten en fobieën – Rijangst – Vliegangst – Sociale angst – Depressie – Verslavingsproblemen – Dwanggedachtes – Pestverleden – heden – Burn-out – Nachtmerries – Weinig zelfvertrouwen – Paniekaanvallen –

Hoe werkt EMDR?

Tijdens een EMDR-sessie zal Nicole van Nieuwenhuijsen samen met jou de traumatische gebeurtenis verkennen. Vervolgens wordt een reeks gecontroleerde oogbewegingen geïntroduceerd, terwijl je je concentreert op de herinnering. Deze afleidende prikkels helpen om de emotionele lading van de herinnering te verminderen, waardoor je meer rust ervaart. Het proces wordt herhaald totdat de beladenheid van de herinnering is afgenomen en je meer controle hebt over je emoties.

emdr therapie nicoachingvoorjou
emdr therapie nicoachingvoorjou product

Het effect van EMDR-therapie

EMDR vermindert de psychische spanning gekoppeld aan traumatische ervaringen, waardoor het gemakkelijker wordt om eraan terug te denken zonder in oude emoties te vervallen. Het streven is naar herstel en emotionele bevrijding.

You’re stuck, overwhelmed, and tired, and you need help finding your way forward.

Ontdek of EMDR-therapie bij jou past door contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Samen werken we aan positieve verandering en innerlijke rust.

Praktijk NiCoaching

Inzicht en verandering

Praktijk locatie

Oude Diedenweg 22
6704 AD Wageningen

Contact

+31 6 25 10 86 71
info@nicoachingvoorjou.nl