EMDR-therapie in Arnhem

Welkom bij Praktijk NiCoaching, waar ik gespecialiseerd ben in het bieden van EMDR-therapie voor het verwerken van traumatische ervaringen en het herstellen van je emotionele welzijn. Je denkt misschien dat je enige bent die klachten over houdt na een ingrijpende gebeurtenis. Dit is zeker niet waar. Er lopen veel mensen rond met klachten die overblijven na een ingrijpende gebeurtenis. Vaak lukt het mensen na een tijd dit zelf of met behulp van bijvoorbeeld vrienden of familie te verwerken.

Ben je op zoek naar een EMDR-therapeut in omgeving Arnhem? Bij praktijk Nicoaching ben jij bij het juiste adres. Als ervaren therapeut sta ik klaar om je te begeleiden op jouw weg naar herstel. Bij praktijk NiCoaching in Wageningen kun je terecht voor verschillende soorten psychologische problemen en ik werk met verschillende technieken en behandelvormen. Bij mijn praktijk bied ik ACT-therapie, dialectische gedragstherapie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP-therapie), systeemtherapie waaronder systemisch werken en EMDR therapie op mijn locatie in Wageningen.
Eye Movement Desensitization and Reprocessing nicoaching

Wat biedt praktijk NiCoaching

Bij Praktijk NiCoaching geloof ik in het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving waarin je jezelf kunt zijn en kunt werken aan persoonlijke groei. Onze therapieën zijn gericht op het verkennen en verwerken van emoties, het ontwikkelen van coping-strategieën en het vinden van nieuwe perspectieven. Naast EMDR-therapie bieden we ook andere vormen van therapie, zoals cognitieve gedragstherapie, mindfulness, coaching en relatietherapie. Het doel is om jou te ondersteunen bij het herstel en het vinden van balans in jouw leven.

emdr-therapie

Wat is EMDR-therapie?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, een bewezen effectieve therapievorm voor het verwerken van traumatische herinneringen en het verminderen van de emotionele lading die daaraan verbonden is. Tijdens een EMDR-sessie wordt de cliënt gevraagd om aan de traumatische gebeurtenis terug te denken, terwijl de therapeut afleidende prikkels gebruikt, zoals oogbewegingen, tikjes via de koptelefoon of handbewegingen, om de emotionele lading te verminderen. EMDR helpt om de negatieve emoties en lichamelijke sensaties die aan de herinnering zijn gekoppeld te verwerken, zodat je meer grip krijgt op jouw leven.

pexels shvets production 7176319

Hoe werkt EMDR bij NiCoaching?

Bij Praktijk NiCoaching beginnen we altijd met een intakegesprek, waarin we jouw verhaal en hulpvraag bespreken. Dit geeft ons de kans om een beter inzicht te krijgen in jouw situatie en de juiste behandelingsmethode te bepalen. Tijdens de EMDR-sessies vraag ik je om terug te gaan naar de traumatische gebeurtenis, terwijl ik mijn technieken toepas. Deze technieken helpen je om de negatieve emoties die aan de herinnering zijn gekoppeld te verminderen en nieuwe, positieve associaties te vormen. Door samen te werken aan het verwerken van de traumatische ervaring, kunnen we stap voor stap werken aan jouw herstel en welzijn.

Waar kan ik terecht voor EMDR-therapie in Arnhem?

Ben jij op zoek naar EMDR therapie Arnhem? Praktijk NiCoaching biedt professionele EMDR therapie Arnhem. 
Als jij veel last hebt van jouw trauma’s en eraan denkt om te beginnen met EMDR therapie en jij in of rondom Arnhem woont is praktijk Nicoaching een goede optie voor jou. Ik ben een kleinschalige psychologiepraktijk die hulp biedt aan partners, gezinnen en (jong)volwassenen. 

Bij praktijk NiCoaching hanteer ik een persoonlijke aanpak. Dit betekent dat je altijd werkt met maar 1 behandelaar, van het eerste tot het laatste gesprek. Ik zal samen met jou op een doelgerichte en effectieve werkwijze om de klachten te verminderen.

4
emdr therapie nicoachingvoorjou product

Het effect van EMDR-therapie

EMDR vermindert de psychische spanning gekoppeld aan traumatische ervaringen, waardoor het gemakkelijker wordt om eraan terug te denken zonder in oude emoties te vervallen. Het streven is naar herstel en emotionele bevrijding.

Contact opnemen 

Heb je vragen over EMDR-therapie in Arnhem of wil je meer informatie over onze therapieën? Neem dan gerust contact op. Je kunt een kijkje nemen op mijn website voor meer informatie of om direct contact met mij op te nemen. Telefonisch ben ik ook bereikbaar voor al jouw levensvragen. Samen kunnen we werken aan jouw herstel en welzijn.

Praktijk NiCoaching

Inzicht en verandering

Praktijk locatie

Oude Diedenweg 22
6704 AD Wageningen